İstanbul
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66884.713$

AK Parti Fatih Kadın Kollarından Sanat'a Destek

AK Parti Fatih Kadın Kollarından Sanat'a Destek
AK Parti Fatih Kadın Kolları Fatih Kız İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrencilerle 27 Şubat Ressamlar Günü’nde biraraya geldi.

AK Parti Fatih Kadın Kolları Fatih Kız İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrencilerle 27 Şubat Ressamlar Günü’nde biraraya geldi. Programa Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan ve AK Parti Fatih Kadın Kolları Başkanı Nurhan Çalık katıldı.

Fatih Kız İmam Hatip Ortaokulu'nda Resim Öğretmeni Ertuğrul Çakır öncülüğünde oluşturulan, 5.sınıftan üniversite 4. Sınıfa kadar kız öğrencilerin sanatla buluştuğu resim atölyesi ziyaretinde Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, özveriyle çalışarak böylesi güzel eserlere genç yaşta imza atan geleceğin ressamlarını tebrik etti. Öğrencilerin eserleriyle yakından ilgilenen Turan; “Küçük yaşlarda başlayan bu güzel sanatsal çalışmaların Fatih gibi köklü bir semtimizde başlamış olması gurur verici. Öğrencilerimize hem öncülük eden hem de yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına zemin hazırlayan Resim Öğretmeni Ertuğrul Çakır’a ve atölye çalışmaları için her türlü desteği veren Okul Müdürü Cahit Top’a ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Fatih Kadın Kolları Başkanı Nurhan Çalık ise “Fatih’te başlayan bu güzel sanat çalışmalarına destek vermek amacıyla düzenlediğimiz Ertuğrul Çakır Atölyesi ziyaretimizi, özellikle 27 Şubat Dünya Ressamlar Günü’nde yapmak istedik. Her bir ressam adayının bugün olduğu gibi gelecekte de çok iyi eserler vereceğine inancımız sonsuz. Biz de yetenekli gençlerimizin motivasyonlarına bugünden katkıda bulunmak amacıyla buradayız” dedi.

7 yıl önce “Fatih’te Sanat Var” mottosuyla, her yıl bir tema etrafında öğrencilerinin hazırladıkları tablolarla sergiler açan ve sürdürdüğü atölye ile hem geleceğin sanatçılarını hem de sanatseverlerini yetiştiren Resim Öğretmeni Ertuğrul Çakır, “Kendi öz kültürümüzün ve kadim geçmişimizin evrensel sanat anlayışıyla bütünleştiği projelerimiz sayesinde, sadece Fatihli kız öğrencilerimizi değil, diğer ilçelerden gelen sanata tutkuyla bağlı olan kız öğrencilerimizi de sanatla buluşturuyoruz. Birlikte çalıştığımız öğrencilerimize Güzel Sanatlar Akademisi düzeyinde sanat eğitimi veriyor ve her yıl farklı temalarla ciddi sergiler gerçekleştiriyoruz. Bu yılki sergimizi de Mayıs ayında gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği söz üzerine, inşallah bu yıl Külliye’de çok özel bir sergimiz de olacak.” dedi.

Ziyaret esnasında heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, eserlerindeki çıkış noktalarını ve esinlendikleri tüm detayları anlattılar. Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, günün anlam ve önemine binaen ve ziyaret hatırası olarak, Resim Öğretmeni Ertuğrul Çakır’a Kütahyalı Ressam ve Neyzen Ahmet Yakupoğlu’nun İstanbul ve Anadolu isimli kitaplarını  hediye etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!