İstanbul
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63058.481$

Bağcılar'da Malatyalılar İftar'da Buluştu

Bağcılar'da Malatyalılar İftar'da Buluştu
Pütürge Dernekler Federasyonu (PÜRDEF) İstanbul’un Bağcılar İlçesinde bulunan Halk Sarayı’nda iftar organizasyonu düzenlendi. İftara yaklaşık bin kişi katılırken Malatyalıların dayanışması yine ön plana çıktı. 

İftar Programına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartooğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, MİAD Başkanı Yunus Aktaş, MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir başta olmak üzere çok sayıda Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Mahalli Sanatçılar ve Medya Mensupları, Malatyalılar katıldı. 



SON YILLARIN ÖZLENEN GÖRÜNTÜSÜ

Programda en dikkat çeken olay Malatya Sivil Toplum Örgütlerinin tamamına yakınının katılım sağlamasıydı. Özellikle MİAD, MADEF ve MASTÖB’ü uzun zamandır aynı programda yan yana göremedik. Yine Battalgazi Dernekler Federasyonu, Akçadağ Dernekler Federasyonu, Yeşilyurt Dernekler Federasyonu katılanlar arasındaydı. 



KARTOĞLU CAMİ SÖZÜ VERDİ!

Başakşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda hemşehrimiz olan Yasin Kartooğlu selamlama konuşmasında “ Hemşehrilerimle birlikte olmaktan her zaman mutlu oldum ve oluyorum. Allah birliğimizi daim etsin. Yeni göreve gelen kardeşim Abdullah Özdemir'e görevinin hayırlı olmasını diliyor tebrik ediyorum. Bu program vesilesiyle Pütürge’de Kubbe Dağında bir Cami ve Mescit sözü vermek istiyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”



ÖZDEMİR; “BENDE MALATYALIYIM”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir selamlama konuşmasında “ Ben aslen 1983 Kastamonu doğumluyum. Lakin eşim Malatyalı haliyle bende Malatyalı olmuş oluyorum. Bugün burada sizlerle aynı atmosferi yaşamaktan inanın çok mutluyum. Malatyalılar her zaman müstesna insanlardır. Siyasete ve ülke gelişimine katkı sunan insanlardır. Belediyemizde de çok sayıda hemşehrimiz var bizimle mesai arkadaşlığı yapıyor. Bağcılar Belediyesi’nin kapıları Malatyalılara sonuna kadar açıktır. Ne zaman bir talebiniz olursa emrinizde olacağımızı bilmenizi isterdim” dedi. 

Çiçeği Burnunda Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’i uzun uzun alkışlayan Malatyalılar okunan Kur’an-i Kerim Tilavetinin ardından İftar yemeğine geçti. 



Ev sahibi Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun selamlama konuşmasında “ Bugün bizleri burada yalnız bırakmayan başta protokol olmak üzere kıymetli hemşehrilerime şükranlarımı sunarım. Başakşehir Belediye Başkanımız Yasin Kartoğlu’na müjdesi için ayrıca teşekkür ederiz. Yine yeni göreve başlayan Bağcılar Belediye Başkanımıza’da yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Pandemi sürecinden bu yana ayrı kalmamız vesilesiyle bir hasret biz özlem gidermek için bugün bir iftar programı düzenledik. Katılım bizi fevkalade memnun etmiştir. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!