İstanbul
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63729.451$

Şair Gazeteci Mustafa Ercan'dan Atatürk Marşı

30 Ağustos Zafer Bayramının kutlandığı Zafer Haftasında Malatyalı Şair Mustafa Ercan’dan güzel bir sürpriz geldi.

Malatyalı Şair Mustafa Ercan “ O Başkomutan Atatürk ” isimli bir marş kaleme aldı. En son 30-40 yıl önce bestelenen “ Yaşa Mustafa Kemal Paşa ” marşından sonra ilk defa hemşehrimiz Mustafa Ercan tarafından kaleme alınan “ O Başkomutan Atatürk ” isimli marş şairimiz tarafından tüm ulusa armağan edildi. Twitterde gündem olan marş Mustafa Ercan’ın “Halkçı Başkan” sayfasından paylaşıldı.

Yıllar Sonra Bir Malatyalıya nasip olan bu marş için Şair Gazeteci Mustafa Ercan’a teşekkür ederek duyguları sorduk. İlk kez mikrofonlarımıza konuşan Ercan “ Biz Mustafa Kemal Atatürk sevdalıları olarak onu hiçbir zaman unutturmamak adına bir eser yazmak istedim. Malumunuz bir eser sevilen üzerine yada kaybedilen üzerine yazılınca manası ve değeri anlam kazanıyor. Biz sevdiğimiz için Atatürk’ü onun adını yaşatmak ve ilkelerini benimsemek adına yeni nesile katkı sunmak amaçlı bir marş yazdık. Çok güzel bir çalışma olduğu kanaatindeyim. Umarım herkes beğenir ve benimser. Bir Malatyalı olarak her zaman Vatanını, Bayrağını ve Atasını seven oldum. Haksızlıklara ve zulümlere karşı sürekli şiir yazarak ezilenlerin sesi olmaya devam edeceğim. Bize teşekkür etmek isteyenler youtube kanalımızda kanalımıza abone olarak destek verebilirler. “ dedi.

Şair Gazeteci Mustafa Ercan Protest ve Özgün müzik alanında son yıllarda doğan şiir, beste ve şarkı boşluğunu dolduracak gibi görünüyor.

MUSTAFA ERCAN KİMDİR?

Malatya Hekimhan 1979 doğumlu olan Mustafa Ercan İlköğretini Hekimhan’da tamamlayan Ercan Lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünü derece ile bitirdi. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Bir çok medya kuruluşunda haber ve yayın masasında görevlerde bulundu. Bir dönem Aktif bir şekilde siyasetle de ilgilenen Ercan Bir Siyasi Parti’de kurucu üyesi ve MYK üyeliğinde bulundu. Çocukluğundan beri sanat ve kültürle içli dışlı olan Ercan Toplumsal konuları ele alan şiirler kaleme aldı. Çeşitli Sivil Toplum Örgütleri ve Vakıflarda üyeliği bulunmaktadır. Şu sıralar kitap yazmakla meşgul olan Ercan yeni sürprizler için kolları sıvadı.

BAZI ŞİİRLERDEN ÖRNEKLER

Ülkem Gibi Sevdim

Biz Gidiyoruz

Umut Sende

O Başkomutan Atatürk

Umuda dair ve birleştirici güç unsurunu ilham alan Şair Mustafa Ercan “ Umutla Aydınlık Yarınlar ” sloganıyla Türk Edebiyat ve Sanat severlerin ruhunu okşuyor.  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!