İstanbul
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    62940.165$

MADEF Bağcılar'da Kayısı Festivali Düzenliyor

MADEF Bağcılar'da Kayısı Festivali Düzenliyor
Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) 27 Haziran’da İstanbul Bağcılar Meydanında düzenleyeceği İstanbul Malatya Kayısı Festivali programı için mahalli ses sanatçıları ve medya mensuplarıyla bir istişare toplantısı düzenledi.

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) 27 Haziran’da İstanbul Bağcılar Meydanında düzenleyeceği İstanbul Malatya Kayısı Festivali programı için mahalli ses sanatçıları ve medya mensuplarıyla bir istişare toplantısı düzenledi.

Dernek binasında Sahur Programında düzenlenen istişare toplantısına MADEF Başkanı Yılmaz Durmuş, Dernek yöneticisi Mirzap Yiğit, Nihat Demir, MADEF Esenler Şube Başkanı Muharrem Mutlu, Yerel medya mensupları ve mahalli ses sanatçıları katıldı. TV - Radyo Programcısı Ali Biricik’in sunumunu yaptığı programda söz alan yönetici Mirzap Yiğit yanlış anlaşılmalar ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi adına böyle bir toplantıyı ve istişareyi düzenlemekte yarar gördüklerini belirterek programın içeriği ve katılımcıların görüşlerini aldı. Yiğit " İsim vermek doğru değil ama bazı grupların ve kurumların yaptığımız organizasyonları taklit etmelerini kınıyoruz. Sonuçta yapılan tüm hizmetlerin Malatyamız için yapıldığını bilmek gerekir. Siz toplumun gözü kulağısınız. Gerek medya mensubu arkadaşlarımız gerekse de ses sanatçılarımız toplumu bizlerden daha iyi analiz edip daha çok etkileşim gücüne sahiptir. 27 Haziran’da ilk defa düzenleyeceğimiz İstanbul Malatya Kayısı Festivali programına hepinizin canı gönülden katılım sağlayarak renk katacağınızı ümit ediyoruz. Malatya için herkesin taşın altına elini atması en güzel iştir." dedi. Katılımcılarla tek tek tanışmaktan son derece memnun olduğunu ifade etti.

MADEF Başkanı Yılmaz Durmuş ne zaman bir organizasyon yapmaya kalktıklarında birilerinin destek olması gerekirken köstek olma çabalarına atıfta bulunarak şunları söyledi. “ Malum memleketimize faydalı olabilmek adına bildiğiniz üzere "İstanbul’da Malatya Günleri ” programı düzenliyoruz. Bu yılda İstanbul’da Kayısı Festivali düzenlemeyi uygun gördük. Memleketimizin ürünlerinin satılacağı ve Kayısımızın yeni çıktığı günlerde esnafımızın burada bunun ticaretini yapması, bizim için Malatyamıza bir katkı değeri sunacağını öngörüyoruz. Geçmişte hemşehrilerimize gelip stand açmaları konusunda onca  ısrar ediyorduk, fakat bugün yoğun bir talep geliyor. Yeni Malatyaspor her Malatyalının olduğu gibi bizimde takımımızdır. Geçmişte istedik ki organizasyonlarımızda kulübümüzünde bir aracının orada olması ve ürün satmasıydı. Fakat MASTÖB yönetiminin Adil Gevrek başkanlığında olmasından mütevellit bu isteğimiz reddedildi. Malzeme yok denildi vs. gerekçeler ortaya atılarak davetimize iştirak edilmedi. Peki soruyorum madem satacağınız ürün yok bu storelere gelen ürün nerden geliyor.? Bu kısır çekişmelere gerek duymuyoruz. Sonuçta amacımız memleket faydasınadır. Doğru iş yapılınca netice almamak mümkün değildir. Siz değerli medya mensupları ve ses sanatçılarımızın da bu etkinlikte hemşehrilerimizi güzel bir şekilde ağırlayacağınızdan şüphemiz yok. MADEF büyük bir ailedir. 85 Derneğin çatısı konumundayız. 32 İlçede temsilcilerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız var. Her geçen gün sizlerin de desteği ile büyümeye devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından fikir alışverişi yapılarak Sahur yemeğine geçildi.      

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!