İstanbul
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62858.72$

Teknopark Esenler Kuruldu

Teknopark Esenler Kuruldu
Akıllı şehir teknolojileri için Ar-Ge çalışmalarını yürütecek Esenler Güney ve Kuzey Rezerv Alanları’nda Akıllı Şehir Odaklı Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yönetici şirketi olacak Esenler Akıllı Şehir Teknopark A.Ş kuruldu.

Dünyada ve ülkemizde akıllı şehir alanında birçok çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 5 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete’de ilan edilen Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilanı, bu konuda atılmış en büyük adımlardan biri oldu.

ESENLER’E “TEMATİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ”

Bu doğrultuda Esenler Belediyesi, Bilişim Vadisi, İBN Haldun Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknokent AŞ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark AŞ kurucu ortaklarıyla birlikte Akıllı Şehir Odaklı Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yönetici şirketi olacak olan Esenler Akıllı Şehir Teknopark A.Ş, kısa adıyla Teknopark Esenler’i kurdu.

Esenlerde kurulan Akıllı Şehir Odaklı Teknoloji Geliştirme Bölgesi; üniversite, sanayi, araştırma merkezleri, girişimciler ve piyasalar arasındaki iş birliğini arttıran, bilgi ve teknoloji transferini birleştiren, Ar-Ge’ye dayalı ileri teknoloji ürün ve hizmetlerin üretilmesine uygun altyapı, üst yapı ve hizmetleri kaliteli çevrede sunan bir merkez olacak. Aynı zamanda bir ihtisas teknoloji geliştirme bölgesi olacağından, akıllı şehir odaklı sektör grubunda ve bu sektör grubuna dâhil alt sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerin yer aldığı tematik teknoloji geliştirme bölgesi olacak.

ESENLER “TEKNOLOJİ ÜSSÜ” OLACAK


Türkiye’nin bilişim şehri Esenler’in Güney ve Kuzey Rezerv Alanları’nda yer alan ve  “Milli Teknoloji Hamlesi”nin öncülerinden, İHA ve SİHA’ların fikir babası merhum Özdemir Bayraktar’ın adının verildiği Akıllı Şehir Odaklı İhtisas TGB, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda yerli ve milli teknoloji üretiminde de önemli bir yere sahip olacak.

Türkiye’nin ilk akıllı şehir uygulama test merkezi burada hayata geçecek. Kurulacak teknoloji geliştirme bölgesi, üniversite sanayi iş birliğini geliştiren, nitelikli işgücü ve sanayi potansiyellerini ileri teknoloji ile kullanabilen, yüksek katma değere sahip ürünler elde edebilen bir kent konumuna taşıyacak ve kentin, bölgenin ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için önemli bir adım olacak. Esenler’in belirlenecek caddeleri teknoloji koridorları ilan edilerek şehrin tamamı ‘Teknoloji Üssü’ olacak. Teknoloji ve Bilişim Şehri Esenler’de tekstil atölyelerine değil teknoloji şirketlerine nitelikli istihdam sağlanacak. Bu sayede şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselerek, hem şehrimize hem de ülkemize marka yatırımların yolu açılmış olacak.

aziz 2

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!