İstanbul
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10257.44
  • BTC
    62245.02$

İngiltere Ziyaretçi Vizesi ve Vize Alımı İçin Önemli Bilgiler

İngiltere Ziyaretçi Vizesi ve Vize Alımı İçin Önemli Bilgiler
Birleşik Krallık son derece kendisine has özellikleri olan ve dolayısı ile her yönü son derece karakteristik olan bir ülkedir.

Birleşik Krallık son derece kendisine has özellikleri olan ve dolayısı ile her yönü son derece karakteristik olan bir ülkedir. Birçok insan bu ülkeyi çok merak ediyor ve farklı nedenlerden ötürü bu ülkeye gitmek istiyor. Bu ülkeyi turist olarak ziyaret etmek isteyen T.C vatandaşlarının Birleşik Krallık Ziyaretçi vizesi alması gerekir. Bu yazıda da bu konuda merak edilen tüm soruların yanıtları verilecektir.

Hemen baştan ifade etmek gerekir ki bu vize türü 6 aylık, 2 senelik, 5 senelik ya da 10 senelik olarak alınabilir. Eskiden bu vize türü İngiltere özelinde Schengen Vizesi kapsamında iken şimdi tamamı ile bağımsız bir biçimdedir. Detayları aşağıda verilmektedir.

Birleşik Krallık Ziyaretçi Vizesi İşlemleri

Birleşik Krallık ziyaretçi vizesi işlemleri de şu şekildedir: İngiltere Büyükelçiliği tarafınca yönlendirilen web adresi kaydının ve de başvuru formunun online olarak doldurulması ile başlar. Akabinde istenen evraklar hazırlanarak yetkilendirilmiş olan vize merkezinin web portalına yüklenir. Bu merkezde yapılan başvuru sırasında biyometrik fotoğraf ve parmak izi alınır ve başvuran kişinin dosyası İngiltere Büyükelçiliği’nin ilgili birimine iletilir. Vize değerlendirmesinde son karar İngiltere Büyükelçiliği’ne aittir. Her başvuruda yeniden ilgili kurumda parmak izi verilir ve süreç bundan sonra başlar.

 

Birleşik Krallık Ziyaretçi Vizesi Almak Kolay mı?

Peki, ama Birleşik Krallık ziyaretçi vizesi almak kolay mı derseniz bu sorunun yanıtı da son derece görecelidir. Çünkü eğer başvuru yapan kişi evrakları tam ve eksiksiz olarak hazırladı ve randevu süreci sorunsuz tamamlandı ise herhangi bir zorluk yoktur. Bu tamamı ile vize başvurusuna eksiksiz ve doğru bir biçimde hazırlanılması ile alakalı olan bir durumdur. Özel bir zorluğu yoktur. Standart olarak devam eden, aracı kurumlar vasıtası ile sorun sıkıntı olmadan süreç ilerler.

İngiltere Ziyaretçi Vizesi Randevusu

İngiltere ziyaretçi vizesi randevusu istenen evraklar hazırlandıktan kişinin yaşadığı kentle ilgilenen İngiltere Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan kurumun çalışma ve vize randevusu verme süreçlerinde gerçekleşir. Vize randevusunun alındığı gün ve saatte dakik bir biçimde ilgili kurumda olunması gerekir. Kurum yetkilileri bu konuda son derece titiz ve duyarlıdır. Biyometrik fotoğraf çekimi ve parmak izi verme  randevu esnasında ilgili kurumda kurum yetkilileri tarafından gerçekleştirilir.

Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İngiltere turist vizesi için gerekli görülen temel evraklar aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

l En az ülkeye döndükten sonra 6 ay geçerliliği olan ve en fazla 10 senelik olan pasaport. Yıpranmamış olması ve son 2 ay sayfası da boş olması gerekir

l Kişinin son 3 veya 6 aylık banka hesap bilgileri ( banka hesap dökümleri ve herhangi bir para biriminde mutlaka herhangi bir bankada parasının olması)

l İngiltere turistik vize başvuru formu. Bu form online olarak İngilizce doldurulur

l İngilizce dilinde İngilizce turistik vize talep dilekçesi

l Çalışan bir kişi ise mevcut çalışma bilgilerini gösteren evraklar (SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, 3 aylık maaş bordrosu, işyeri izin yazısı ve işveren evrakları

l Emekli ise yine bunu belgeleyen evraklar

l İşveren ise şirket bilgileri ( Güncel vergi levhası, ticari faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticaret sicili gazetesi)

l Kimlik cüzdanı

l Nüfus kayıt örneği (Tam vukuatlı aile nüfus kayır örneği, evli kadınlar için evlilik öncesi anne-babasının bulunduğu aile nüfus kayıt örneği de eklenmelidir)

Varsa araç ruhsatı, tapu belgesi ve kira beyannamesi

Birleşik Krallık Ziyaretçi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bu ülkeye turist olarak gidecek olan kişilerin en çok merak ettiği olgulardan bir tanesi acaba Birleşik Krallık ziyaretçi vizesi kaç günde hazır olur biçimdedir. Hemen yazının bu bölümünde bu sorunun yanıtını verelim. Normal şartlar altında Birleşik Krallık ziyaretçi vizesi için başvuru yapıldığı zaman 15 iş günü içinde Birleşik Krallık ziyaretçi vizesi çıkar. Lakin kurumun aşırı yoğun olması, gerek Türkiye gerek İngiltere açısından resmi tatil dönemleri ( bayram, yılbaşı, Noel vb.) iki ülke arasında yaşanan değişik türden sorunlar, dünyada yaşanan savaşlar, Pandemi gibi olağanüstü durumlar sebebi ile bu süre diğer vize başvurularında olduğu gibi uzayabilir. O yüzden temkinli olmakta her zaman için fayda vardır. Bir ay öncesinden başvuru yapılması her zaman için son derece doğru olan bir karardır.

Birleşik Krallık Ziyaretçi  Vize Reddi Nedenleri

 Her türlü vizede olduğu gibi  Birleşik Krallık ziyaretçi vizesi de istenen şartları yerine getirmediği zaman ret olabilir. Vize evraklarının eksik olması, evrakların İngilizce dilinde hazırlanmaması yine evraklarda yanlış bilgilerin verilmesi, banka hesabının yetersiz olması, maddi durumun yanlış beyanı ve iltica şüphesi Birleşik Krallık ziyaretçi  vizesinin reddine neden olur. Bu tür durumlarda yeniden başvuru yapılması gerekir ama bu bir hayli zaman kaybettiren bir durumdur. O yüzden dikkatli ve son derece bilinçli bir biçimde hareket edilmesi işin temel püf noktasıdır.

İngiltere’de Turistlerin Mutlaka Görmesi Gereken Yerler

İngiltere gibi son derece sofistike olan bir ülkeye gerek turistik amaçlı gerek başka bir nedenden ötürü gidilirse gidilsin, üzerinde güneş batmayan topraklar olarak adlandırılan bu coğrafyada görülmesi gereken çok sayıda yer vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

l Big Ben Saat Kulesi

l İngiliz Kraliyet Binası ( Buckingham Sarayı)

l London Eye

l Hyde Park

l Britanya Müzesi

l Tower Bridge

l Başlangıç Meridyeni

l Tate Modern

l Abbey Road

l Londra Köprüsü Greenwich

l Tarihi Trafalgar Meydanı

l Westminster Abbey

l Camden Town,

l Londra Kalesi

l Kensington Palace

l The Shard

l Piccadilly Circus

l Westminster Sarayı

l National Gallery çok sayıda görülebilecek yerler arasında ilk sırada yer alır.

Birleşik Krallık ziyaretçi Vize Ayrıcalıklı Hizmetler

Böylesi bir gezi yapmayı planlayanlar Vize Merkezi aracılığı ile bu hizmeti alarak güvenle İngiltere’ye gidebilirler. Firma tüm Türkiye ölçeğinde son derece ayrıcalıklı bir biçimde hizmet verir. Alanında son derece uzman ve deneyimli bir kadro ile hizmet verdiği için en ufak bir yanlışlık olmadan kadın, erkek genç yaşlı herkese mutlak müşteri memnuniyeti ile hizmet verir. Sizler de başvuru yaptığınız zaman farkı hemen anlayacaksınız.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!